Kápia paprika krémleves

A kápia paprika krémleves egy szuper nyári étel! Csupán pár hozzávalóból áll és gyorsan elkészíthető. 

Hidegen és melegen is finom, a színe pedig egyszerűen gyönyörű. 😍

Kápia paprika krémleves (4 adag):

Hozzávalók: 

  • kápia paprika: 1 kg
  • burgonya: 2 nagyobb db
  • zöldség alaplé: 3 dl (opcionális)
  • só, feketebors: ízlés szerint
  • tökmag, friss bazsalikom: tálaláshoz

Elkészítés:

  • A kápia paprikákat grillezzük, vagy sütőben megsütjük annyira, hogy kicsit megfeketedjen a héjuk.
  • A burgonyát tisztítjuk, kockára vágjuk és megfőzzük enyhén sós vízben.
  • A megsült paprikákról könnyedén lehúzzuk a héjat és a megfőtt krumplival, zöldségalaplével (vagy vízzel) együtt turmixoljuk.
  • Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. 
  • Tálaljuk pirított tökmaggal és friss bazsalikommal.

Tippek:

  • Ha hidegen szeretnénk fogyasztani, fűszerezzünk intenzívebben.
sült paprika krémleves

Tápanyag: (1 adagban – 3 dl, tökmaggal tálalva)

 

·         Energia: 188 kcal

·         Fehérje: 7 g

·         Szénhidrát: 31 g 

·         – ebből cukor: 10 g 

·         Zsír: 5 g 

·         – ebből telített zsír: 1 g 

·         Rost: 7 g

 

Szeretnél tippeket kapni tőlünk?

rendszeres tippek kezdőknek és haladóknak egyaránt

További cikkek

Receptek

Rakott karfiol

Általános: Pozitív hatással van az immun- és az emésztőrendszerre Értékes szénhidrát és rost forrás Elkészítési idő: 30 + 35 perc Nehézségi fokozat: közepes Rakott karfiol