Kápia paprika krémleves

A kápia paprika krémleves egy szuper nyári étel! Csupán pár hozzávalóból áll és gyorsan elkészíthető. 

Hidegen és melegen is finom, a színe pedig egyszerűen gyönyörű. 😍

Kápia paprika krémleves (4 adag):

Hozzávalók: 

  • kápia paprika: 1 kg
  • burgonya: 2 nagyobb db
  • zöldség alaplé: 3 dl (opcionális)
  • só, feketebors: ízlés szerint
  • tökmag, friss bazsalikom: tálaláshoz

Elkészítés:

  • A kápia paprikákat grillezzük, vagy sütőben megsütjük annyira, hogy kicsit megfeketedjen a héjuk.
  • A burgonyát tisztítjuk, kockára vágjuk és megfőzzük enyhén sós vízben.
  • A megsült paprikákról könnyedén lehúzzuk a héjat és a megfőtt krumplival, zöldségalaplével (vagy vízzel) együtt turmixoljuk.
  • Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. 
  • Tálaljuk pirított tökmaggal és friss bazsalikommal.

Tippek:

  • Ha hidegen szeretnénk fogyasztani, fűszerezzünk intenzívebben.
sült paprika krémleves

Tápanyag: (1 adagban – 3 dl, tökmaggal tálalva)

 

·         Energia: 188 kcal

·         Fehérje: 7 g

·         Szénhidrát: 31 g 

·         – ebből cukor: 10 g 

·         Zsír: 5 g 

·         – ebből telített zsír: 1 g 

·         Rost: 7 g

 

Szeretnél tippeket kapni tőlünk?

rendszeres tippek kezdőknek és haladóknak egyaránt

További cikkek

Csokis kesuszelet
Receptek

Szuperfinom energiaszelet

Az egyik legegyszerűbb nasi receptem osztom most meg Veled.  Az elkészítéshez csupán néhány összetevőre lesz szükséged. A végeredmény pedig ígérem nemcsak ellenállhatatlan lesz, de bármikor

Zöldborsós saláta, bazsalikom szósz
Receptek

A legjobb zöldborsós saláta, bazsalikom szósszal

Ezt a receptet mindenképp készítsd el, ha egy izgalmas salátára vágysz! 🙂 Önmagában is szuper egy könnyű vacsorára, vagy különleges kiegészítője lehet más fogásoknak.