Sárgabarackos-csokis rizspuding

A sárgabarack-csoki kombinációt nehéz megunni. Ebben receptben egy nagyon egyszerű módon hozzuk össze őket. 

 

Rizspuding (4 adag):

Hozzávalók: 

  • barna rizs: 180 g
  • rizstej (vagy más növényi tej): 460 ml 
  • kókusztej (sűrű, 80%-os): 150 ml
  • datolya (friss): 100 g
  • vanília: 1/2 tk.
  • sárgabarack: 200 g
  • étcsokoládé (jó minőségű, magas kakaótartalmú): 50 g
  • mandula: 1 kis marék (opcionális – díszítésre)

Elkészítés:

  • A datolyát kimagozzuk és leturmixoljuk egy kevés növényi tejjel.
  • A barna rizst feltesszük főni a maradék növényi tejekben és jól szétfőzzük. (Ha nagyon sok folyadékot felvesz, pótoljuk. A lényeg, hogy egy sűrűn folyó masszát kapjunk a végén.)
  • A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk.
  • A rizses masszát, ízesítjük a datolyával, vaníliával és az olvasztott csokival.
  • Tálaláskor ráhalmozzuk a friss, érett, kockára vágott sárgabarackot és opcionálisan megszórjuk mandulával, vagy valamilyen más olajos maggal.
Jó étvágyat! Legyen béke a tányéron! 🙂

Tápanyag: (1 adagban)

 

·         Energia: 240,1 kcal

·         Fehérje: 3,1 g

·         Szénhidrát: 41,5 g 

·         – ebből cukor: 23,3 g 

·         Zsír: 8,8 g 

·         – ebből telített zsír: 6,1 g 

·         Rost: 5,3 g

 

Szeretnél tippeket kapni tőlünk?

rendszeres tippek kezdőknek és haladóknak egyaránt

További cikkek

Csokis kesuszelet
Receptek

Szuperfinom energiaszelet

Az egyik legegyszerűbb nasi receptem osztom most meg Veled.  Az elkészítéshez csupán néhány összetevőre lesz szükséged. A végeredmény pedig ígérem nemcsak ellenállhatatlan lesz, de bármikor

Zöldborsós saláta, bazsalikom szósz
Receptek

A legjobb zöldborsós saláta, bazsalikom szósszal

Ezt a receptet mindenképp készítsd el, ha egy izgalmas salátára vágysz! 🙂 Önmagában is szuper egy könnyű vacsorára, vagy különleges kiegészítője lehet más fogásoknak.