Teljes értékű kókuszgolyó

Számomra a kókuszgolyó az egyik legegyszerűbb édesség, mégis megunhatatlan! Nem csak desszertként szuper, hanem kisétkezésre nasiként, akár a felnőttek, akár a gyerekek táskájába, vendégségbe kedvességként, kirándulásra egy kis extra energialöketként.

Íme az én verzióm receptje:

Kókuszgolyó (4 adag):

Hozzávalók: 

  • zabpehely: 150 g
  • kókuszreszelék: 100 g (bele + forgatáshoz)
  • datolya: 100 g (friss)
  • mandula: 65 g 
  • rumaroma: ízlés szerint
  • kakaópor: 10 – 15 g
  • növényi tej: 270 ml

Elkészítés:

  • A zabpelyhet és a kókuszreszelék felét aprítógépben finomra daráljuk, majd keverőtálba öntjük.
  • Szintén aprítógépben krémesre daráljuk a mandulát, a datolyát, és a növényi tejet, majd hozzáöntjük a zabpehelyhez.
  • A masszához adjuk a kakaóport, és a rumaromát, majd az egészet összegyúrjuk, amíg egy jól formázható masszát nem kapunk. 
  • A masszából golyókat formázunk, majd a maradék kókuszreszelékbe forgatjuk, és el is készültünk. 

Tippek:

  • Ha több időt tudsz az elkészítésre fordítani, érdemes a kókuszgolyók közepébe 1 – 1 db magozott meggyet is rejteni. 
  • Ha nincs kéznél friss datolya, használhatunk aszalt datolyát is, ilyenkor érdemes aprítás előtt leforrázni, és kis ideig áztatni, hogy könnyebben le tudja aprítani a gép. 15

Tápanyag: (1 adagban)

 

·         Energia: 493 kcal

·         Fehérje: 11,3 g 

·         Szénhidrát: 57,7 g 

·         – ebből cukor: 20,2 g 

·         Zsír: 28 g 

·         – ebből telített zsír: 15,7 g 

·         Rost: 13,7 g


Szeretnél tippeket kapni tőlünk?

rendszeres tippek kezdőknek és haladóknak egyaránt

További cikkek

Receptek

Rakott karfiol

Általános: Pozitív hatással van az immun- és az emésztőrendszerre Értékes szénhidrát és rost forrás Elkészítési idő: 30 + 35 perc Nehézségi fokozat: közepes Rakott karfiol