Bármilyen ünnepi fogás elkészíthető 100% növényi alapanyagokból. Igen, még a halászlé is. 🙂

Algával tökéletesen lehet utánozni a halas ízt, a hal szeletet pedig padlizsánnal helyettesítjük.

Lássunk is hozzá!

Vegán halászlé

Hozzávalók: (3-4 adag)

  • Vöröshagyma: 150 g (1 nagy fej)
  • Fokhagyma: 3 gerezd
  • Szárított alga: 20 g (halas íz miatt)
  • Paradicsom: 100 g
  • Padlizsán: 500 g
  • Fűszerpaprika, füstölt fűszerpaprika: ízlés szerint
  • Díszítés: natúr szójajoghurt, hegyes erős paprika
  • Só, őrölt feketebors: ízlés szerint

Elkészítés:

  • A padlizsánból először kivágjuk a “hal” szeleteket. Ehhez levágjuk a padlizsán szárát, majd hosszában vágunk belőle kb 6 db, 1 cm vastagságú szeletet. 
  • A maradék padlizsánt meghámozzuk és felvágjuk apró kockákra.
  • A vöröshagymát apróra vágjuk és pici vízen elkezdjük párolni, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a kockákra vágott paradicsomot és a szárított algát. Felöltjük vízzel és jól összefőzzük, hogy az algából kiázzon a halas íz.
  • Ezalatt a padlizsánszeleteket enyhén besózzuk és forró tapadásmentes serpenyőben picit lepirítjuk mindkét oldalát. 
  • Miután összefőtt az alap, kivesszük belőle az algát és befűszerezzük ízlés szerint.
  • Hozzádobjuk a padlizsánkockákat és a szeleteket és puhára főzzük.
  • Az elkészült levest hegyes erős paprikával, natúr szójajoghurttal díszítjük. Tálalhatjuk önmagában vagy friss kovászos kenyérrel.

Tápanyag: (1 adagban)

  • Energia: 87 kcal
  • Fehérje: 3,9 g
  • Szénhidrát: 17,3 g
  • Zsír: 1,1 g
  • Rost: 6,1 g

Szeretnél tippeket kapni tőlünk?

rendszeres tippek kezdőknek és haladóknak egyaránt

További cikkek

Csokis kesuszelet
Receptek

Szuperfinom energiaszelet

Az egyik legegyszerűbb nasi receptem osztom most meg Veled.  Az elkészítéshez csupán néhány összetevőre lesz szükséged. A végeredmény pedig ígérem nemcsak ellenállhatatlan lesz, de bármikor

Zöldborsós saláta, bazsalikom szósz
Receptek

A legjobb zöldborsós saláta, bazsalikom szósszal

Ezt a receptet mindenképp készítsd el, ha egy izgalmas salátára vágysz! 🙂 Önmagában is szuper egy könnyű vacsorára, vagy különleges kiegészítője lehet más fogásoknak.