Bármilyen ünnepi fogás elkészíthető 100% növényi alapanyagokból. Igen, még a halászlé is. 🙂

Algával tökéletesen lehet utánozni a halas ízt, a hal szeletet pedig padlizsánnal helyettesítjük.

Lássunk is hozzá!

Vegán halászlé

Hozzávalók: (3-4 adag)

  • Vöröshagyma: 150 g (1 nagy fej)
  • Fokhagyma: 3 gerezd
  • Szárított alga: 20 g (halas íz miatt)
  • Paradicsom: 100 g
  • Padlizsán: 500 g
  • Fűszerpaprika, füstölt fűszerpaprika: ízlés szerint
  • Díszítés: natúr szójajoghurt, hegyes erős paprika
  • Só, őrölt feketebors: ízlés szerint

Elkészítés:

  • A padlizsánból először kivágjuk a “hal” szeleteket. Ehhez levágjuk a padlizsán szárát, majd hosszában vágunk belőle kb 6 db, 1 cm vastagságú szeletet. 
  • A maradék padlizsánt meghámozzuk és felvágjuk apró kockákra.
  • A vöröshagymát apróra vágjuk és pici vízen elkezdjük párolni, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a kockákra vágott paradicsomot és a szárított algát. Felöltjük vízzel és jól összefőzzük, hogy az algából kiázzon a halas íz.
  • Ezalatt a padlizsánszeleteket enyhén besózzuk és forró tapadásmentes serpenyőben picit lepirítjuk mindkét oldalát. 
  • Miután összefőtt az alap, kivesszük belőle az algát és befűszerezzük ízlés szerint.
  • Hozzádobjuk a padlizsánkockákat és a szeleteket és puhára főzzük.
  • Az elkészült levest hegyes erős paprikával, natúr szójajoghurttal díszítjük. Tálalhatjuk önmagában vagy friss kovászos kenyérrel.

Tápanyag: (1 adagban)

  • Energia: 87 kcal
  • Fehérje: 3,9 g
  • Szénhidrát: 17,3 g
  • Zsír: 1,1 g
  • Rost: 6,1 g

Szeretnél tippeket kapni tőlünk?

rendszeres tippek kezdőknek és haladóknak egyaránt

További cikkek

Receptek

Teljes értékű kókuszgolyó

Számomra a kókuszgolyó az egyik legegyszerűbb édesség, mégis megunhatatlan! Nem csak desszertként szuper, hanem kisétkezésre nasiként, akár a felnőttek, akár a gyerekek táskájába, vendégségbe kedvességként,